Zeilreizen op de Wadden

Volledig verzorgde zeilarrangementen voor rustzoekers aan boord van een historisch zeilschip

Erop uit

Ben je op zoek naar een avontuurlijk korte vakantie? Even helemaal weg uit de dagelijkse routine? En ben je nieuwsgierig naar Nederlands unieke Waddengebied? Scheep dan in aan boord van tweemaster Rode Swan voor een volledig verzorgde reis. Zelfs als je maar een weekend meereist, ben je écht even helemaal weg. We varen bewust met kleinere groepen, zodat je de rust van de Wadden ook aan boord ervaart.
 

Verzorgd & Ongedwongen

Al onze zeilreizen zijn volledig verzorgd dus je kan zo aan boord stappen.  De gehele reis wordt je  verwend met verse maaltijden en lekkere tussendoortjes. Aan boord slaap je in een knusse hut in een stapelbed. Er is een gezellige salon waar je andere reizigers kan ontmoeten, maar ook heerlijk een boek kan lezen. Ook aan dek kan je heerlijk ontspannen in een zitzak of hangmat. Je hoeft even helemaal niets.

Geen zeilervaring nodig

Je hebt geen zeilervaring nodig om mee te gaan. Geniet je van buiten zijn? En vind je het leuk om af en toe lekker bezig te zijn? Dan ben je prima op je plek aan boord van de Rode Swan.

Historie met een moderne twist

Het vroegere ruim is sfeervol ingetimmerd met alle faciliteiten die je thuis ook hebt. Zo zijn  douches en toiletten. In elke hut zijn 220V stopcontacten en is er centrale verwarming. In de kombuis is een grote koelkast, vriezer en 6 pits gasfornuis.

Kalender 2024

Meld je aan

Wil jij mee met deze mooie reis op de Rode Swan?

Meld je eenvoudig aan in drie stappen:

  1. Vul het inschrijfformulier in. Je ontvangt per mail een automatische bevestiging (kan in spam komen)
  2. We nemen contact met je op binnen twee werkdagen.
  3. Heb je tussentijds nog vragen? App via de ‘Heb je vragen?’ knop

Bij aanmelding ontvang je praktische informatie zoals de ligplaats van het schip, een paklijst en de parkeerinformatie.  Ahoy!

Heb je nog vragen?

Inschrijfformulier

Deze boeking valt onder de garantieregeling VZR Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van VZR Garant. 

Rode Swan Sailing Travels beschikt hiermee over de wettelijk verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval van financieel onvermogen. Meer informatie over VZR Garant vindt u op www.vzr-garant.nl.

Vaargebied

Thuishaven Harlingen ligt centraal aan de Waddenzee. De Waddeneilanden en het IJsselmeer zijn goed te bezeilen in een dag zodat je ‘s middags binnenloopt in de nieuwe haven. 

Door haar specifieke bouw als platbodem kan de Rode Swan bewust droogvallen op de zanbanken in de Waddenzee. Zo kan je Wadlopen vanaf het schip, een unieke ervaring!

Voor anker onder de sterrenhemel overnachten is zeker mogelijk en doen we regelmatig. 

Team Rode Swan

Zeilschip Rode Swan is het hele jaar door in handen van ons kleine team. We zijn de professionele bemanning tijdens de zeilreizen in het vaarseizoen van april tot oktober. Daarnaast zorgen wij voor het onderhoud van het schip in de winter. Zo blijft alles op orde en kan je zorgeloos kan genieten van je verblijf bij ons aan boord. We wonen achterop het schip in de traditionele schipperswoning. Klein maar fijn!

Vincent

“Ik geniet van het uitdagende zeilen op de Waddenzee,  op zoek naar de mooiste koers. Samen met de gasten actief dit mooie schip zeilen maakt mij blij

Dorette

“Een zeilreis brengt alle leuke dingen in het leven samen. Er is altijd uitdaging én reden tot ontspanning in de natuur en met elkaar “

Sara

De allerleukste en liefste scheepshond. Rustig en gemoedelijk, Sara verovert je hart, zelfs als je niet van honden houdt

Stevenklipper uit 1880,  gebouwd als zeilend vrachtschip voor Nederlandse binnenwateren met geweldige zeileigenschappen

Sociale Media

Lidmaatschap

× Heb je vragen?