Week Wadden-ontdekkingstocht

zondag 25 augustus 20:00 t/m zondag 1 september 15:00 2024

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
IMG_20220522_171952_257

De Wadden Ontdekkingstocht: een week lang op avontuur in Nederlands unieke natuurgebied terwijl je genieten van rust, ruimte en de prachtige natuur.

Het meehelpen bij het zeilen biedt een aangenaam ritme waardoor je actief ontspant. We zwerven van eiland naar priel, van zandbank naar eiland, op ritme van de zee.

Een echte Waddentocht wordt compleet gemaakt door met het schip droog te vallen op een  zandbank. Daar was eerst water was, verschijnt land. Stap van het schip zo het Wad op, op dit kleine stukje land wat maar even bestaat. Ga je op zoek naar kokels en mooie schelpen? Of geniet je van de bijzondere, serene rust die heerst op dit stukje niemandsland?

Elke dag steken we van wal op weg naar een nieuw eiland. Er is naast het zeilen ook alle  tijd om op pad te gaan op het eiland. Bezoek de kwelders,   bijzondere duin en bosgebieden en kom voldaan weer aan boord voor een heerlijke maaltijd.

Wil je graag meer leren over zeilen? Tijdens de weektocht hebben we veel tijd en mogelijkheden om je persoonlijk uitleg te geven en zelf de zeilen te laten hijsen en trimmen of bijvoorbeeld het schip te laten sturen.

Kortom: een heerlijke Waddenweek wacht op je. Monster jij aan?

IMG_20220802_203840

Programma

Zondag

 • 20:00 aan boord in Harlingen, ontvangst met thee en koffie
 • Welkomstwoord en uitleg over het reilen en zeilen aan boord onder het genot van borrelhapjes.
Maandag
 • ‘s ochtends:  introductie over het varen op de Rode Swan met veel aandacht voor veiligheid. Vervolgens zeilen we onze eerste bestemming. Iedereen mag helpen met de zeilen hijsen onder begeleiding van de profesionele bemanning. De vaartijd bedraagt afhankelijk van wind en stroming tussen de 3 en 6  uur.
 • ‘s middags rond een uur of 5 zijn er hartige versnaperingen voor wie een heerlijk lokaal gebrouwen Brouwdok biertje nog beter wil laten smaken
 • ‘s Avonds: geniet van een mooi gedekte tafel en een vers bereid twee gangen diner aan boord.
 
Dinsdag tot zaterdag
 • We maken samen een zeilplan naar minimaal drie waddeneilanden, een dag droogvallen op de zandbank en voor anker overnachten en een eiland waar we een dag blijven om een mooie dag te kunnen wandelen, fietsen of bijvoorbeeld een les blowkarten of golfsurfen te doen
Zondag
 • De laatste zeildag. We zeilen terug naar Harlingen waar we uiterlijk  14:00 afmeren. Zo heb je alle tijd om rustig je tas nog in te pakken. Uitschepen tot 15:00
 
 

Algemeen

Tijdens je verblijf aan boord van de Rode Swan word je verwend met heerlijke hapjes, verse maaltijden en vers fruit.  Koffie, thee en limonade staan altijd klaar.  Andere dranken zoals fris bier en wijn zijn ook verkrijgbaar aan boord.

Verblijf aan boord in 2 of 4 persoonshut met stapelbed. Alle bedden zijn fris opgemaakt met hoeslaken, hoofdkussen en dekbed. Ook de handdoeken liggen klaar.

Solo reizigers krijgen in principe een eigen hut, maar bij veel solo reizigers kan het voorkomen dat een hut gedeeld wordt. Wil je dat niet? Geef het aan bij aanmelding.

Het programma is ter indicatie. We zeilen ongeveer vier à vijf uur per dag, de wind en stroom bepaalt onze reistijd. Bij weinig wind zijn we vaak langer onderweg dan bij harde wind. Dat is het mooie van zeilen: de natuur dicteert. 

Er is elke dag de mogelijkheid om -samen met ander opstappers of alleen- op pad te gaan. Fietsenhuur op één eiland is ingebrepen.

De route staat niet van te voren vast. Zondag kijken we samen naar het laatste weerbericht en maken dan een plan voor een mooie route  waarbij we nastreven de gehele route zeilend af te kunnen leggen en de motor enkel te gebruiken om de haven in en uit te varen.
 


Snelle beslisser? Boek nu en ontvang vroegboekkorting

Prijs

7 nachten aan boord, vol pension, fietsenhuur

Volwassenen € 995

 

Soloreizigers worden in  principe in gedeeld in een privéhut.  Bij veel soloreizigers worden degene die zich als laatst hebben aangemeld samen ingedeeld in een twee persoonshut met iemand van hetzelfde geslacht. Wil je dit niet? Geef het aan op het inschrijfformulier bij bericht, tegen meerprijs kan je altijd een privéhut boeken.

maximaal aantal deelnemers van de reis :  15

 nu geboekt: 1

aanmelden voor 2024 mogelijk

Deze reis heeft afvaartgarantie, en gaat door ook met een kleinere groep deelnemers

Enthousiast over deze reis? Deel het!

Meld je aan

Wil jij mee met deze mooie reis op de Rode Swan?

Meld je eenvoudig aan in drie stappen:

 1. Vul het inschrijfformulier in. Je ontvangt per mail een automatische bevestiging (kan in spam komen)
 2. We nemen contact met je op binnen twee werkdagen.
 3. Heb je tussentijds nog vragen? App via de ‘Heb je vragen?’ knop

Uiterlijk 4 weken voor je reis ontvang je praktische informatie zoals de ligplaats van het schip, een paklijst en de parkeerinformatie.  Ahoy!

Heb je nog vragen?

Inschrijfformulier

Deze boeking valt onder de garantieregeling VZR Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van VZR Garant. 

Rode Swan Sailing Travels beschikt hiermee over de wettelijk verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval van financieel onvermogen. Meer informatie over VZR Garant vindt u op www.vzr-garant.nl.

Waarom de Rode Swan?

 • PROFESSIONEEL

  Ervaren, gediplomeerde bemanning

 • KWALITEIT

  Goed onderhouden schip

 • VEILIG

  Hoge railing, brede loopplank, automatische zwemvesten

 • NAUTISCH

  Actief zeilen, goede zeileigenschappen

 • PERSOONLIJK

  Direct boeken bij eigenaar, korte lijnen

 • RELAXT

  Zithoek aan dek, Fatboys, hangmatten

 • COMFORT

  Ruim schip met veel stahoogte

 • GEZELLIG

  Spelletjes, buitenspelen en guitaar aan boord

× Heb je vragen?